Friskvård för företag

VI på Livs-Viktigt arbetar som konsulter inom hälsa och friskvård. Vi jobbar ute hos kund eller på vår mottagning. Våra lösningar är alltid behovsanpassade, det innebär att vi gör skillnad! Varje person är unik och vi anpassar oss därefter.

Resultat får du inte av vad du vet - utan av vad du gör! Det är Livs-Viktigt!

Varje dag av sjukskrivning kostar arbetsgivaren ungeär 10% av månadslönen. Karensdagen betalar inte arbetsgivaren för I PENGAR - men belastningen på kollegorna ökar och det kostar i form av minskad effektivitet och ökad press.

Vi erbjuder företag och företagare som inte själva kan eller har resurser att ta hand om personalens friskvård. Vi gör planer och genomför aktiviteterna. Vi kan genomföra livsstilsinventeringar där vi kommer fram till vad företaget behöver satsa resurser på, vi kan hjälpa till med rehabplaner och följa upp den enskilda arbetstagaren. Bland våra verktyg finns bland annat hälsorådgivning individuellt eller i grupp, vikt- och kostkurser, föreläsningar och seminarier samt coaching för grupper och/eller individer.

Vi skräddarsyr efter era önskemål och behov.

Vi gör skillnad. Vi brukar beskriva det så här "Vi är skillnaden som gör skillnaden". VI kännetecknas av engagemang, kunskap, flexibilitet, lyhördhet och lösningfokus. Hos oss får du en kostnadseffektiv tjänst tack vare en slimmad organistation som det mindre företaget kan erbjuda. När resultatet räknas - då väljer du Livs-Viktigt.

Helena Berggren arbetar också ihop med företagshälsovård som komplement till övrig verksamhet. Helena har en unik kunskap att ta fram de verktyg som gör att patienten lyckas. Genom kunskap, motivation och uppföljning.
Vill du veta mer eller ha referenser? Välkommen att höra av dig.

Det bästa du som företagare och ledare kan ge dina anställda är bra motivation och inspiration till friskvård och välbefinnande.
En frisk, glad och nöjd medarbetare presterar bättre och skapar dessutom trivsel på sin arbetsplats. Glädje sprids som ringar på vatten. Leenden smittar.

Friskvård är avdragsgillt för företaget och det du investerar i friskvård får du mångdubbelt igen. Sjukvård kostar stora pengar, inte friskvård.
Få investeringar har en så säker avkastning som den som görs i friskvård.

Dessutom har du som arbetsgivare enligt lag skyldighet att ha rehabplaner för dina anställda. Det kan bli dyrt att låta bli. Både för företaget och individen.

Det är kostnadseffektivt att skapa en arbetsplats med bra kommunikation. Där man respekterar varandra och talar med varandra istället för om varandra. Lär dig hantera konflikter och få dina medarbetare att växa.

Vi hjälper till att bygga starka och utvecklande team. Vi hjälper ledare och medarbetare att nå sin fulla potential.
Målet är att skapa en frisk och inspirerande arbetsmiljö som gör att hela företaget utvecklas. Det tjänar alla på via ökat välbefinnande och ökad effektivitet.

Våra tjänster innefattar bland annat personlig utveckling, stresshantering, karriärutveckling, kost och näring, motion och rörelseglädje, viktminsknings-grupper, motivation och inspiration, mental träning, hälsoplanering och visst rehabiliteringsarbete.

Vi har samarbete med andra specialister för att kunna ge ett helhetsgrepp. Där finns bland annat sjukgymnaster, vårdcentraler, naprapater för att nämna några.

Grupper - Teambuilding - Grupputveckling
Det är viktigt att alla i en grupp mår bra och strävar efter samma mål.
Hur får man olikheter att dra åt samma håll?

Företagets ledare kan via chefs- och karriärscoaching nå högre höjder genom coaching och vägledning. Du kan få hjälp med hur du genomför medarbetarsamtal som blir bra för alla parter.

Vet du att du kan förbättre företagets effektivitet genom att få din personal att äta rätt? Det är små medel som behövs för att skapa förbluffande resultat. Vill du veta hur?

Vi jobbar på att förebygga sjukdom, att se symptom och hitta valmöjligheter.
Vi kan också hjälpa till att hitta vägar för att återgå i arbete efter sjukskrivning.

Tjänsterna kan ske som enstaka insatser vid ex. föreläsning eller work-shops.
Vi kan också boka en fast tid för vecko- eller månadsmöten.

Föreläsningar
Som föreläsare har jag mycket att erbjuda. Några exempel på ämnen finner ni här nedan. Föreläsningarna kan skräddarsys efter era behov och önskemål.

  • Stressa rätt!
  • Arbetsglädje (jag-glädje, arbetsglädje, livsglädje).
  • Balanserad vardagsmat, snabbt lätt och nyttigt.
  • Mat för prestation.
  • På bredband rätt in i väggen.
  • Motivation till förändring.
  • Förstå samspelet livsstil-hälsa.
  • Kommunikation
  • Personligt varumärke
  • Vi - det vinnande teamet

Kanske har ni en friskvårdsgrupp på jobbet? Vill ni ha en inspirerande föreläsning?
Kanske har ni en kick-off eller en lunchtimme som ni vill och kan ägna åt förebyggande friskvård eller en riktigt booster av energi och glädje?
Välkommen att kontakta oss för en diskussion om vad vi kan göra för ert företag.

Kontakta oss

Telenummer / Mail / Kartor / Öppettider mm finns här


Share |


Vill du veta mer om Friskvård och föreläsningar? Vi svarar inom 2 arbetsdagar.
Hej! Vi har för närvarande en driftstörning som påverkar formuläret nedan. Maila eller ring istället. helena@livs-viktigt.se eller 0702-41 91 59