Hälsosmart

Kost och hälsa! Man kan också kalla det Livs-Viktigt om man vill. Det är namnet på vårt företag som Helena Berggren startade 1996.
Vi har mer än 18 års erfarenhet inom kost, vikt och hälsa.

Hippokrates, läkekostens fader, sa redan för 3000 år sedan "Låt maten bli din medicin och medicinen din mat". Har du koll på vad du äter? Du mår som du äter.

Vet du att 70% av immunförsvaret sitter i tarmen? Vill du leva friskt och länge? Vill du prestera på toppen av din förmåga?

Som alla vet handlar allt om balans - inkomster och utgifter. För hälsans och välbefinnandets skull är det viktigt att vi äter en god och näringsriktig kost. För att finna kosten lustfylld är det viktigt att maten är lockande och framför allt god. För variationens skull är det bra om det är olika maträtter vi serverar. För att vi skall känna glädje och lycka är det viktigt med god sömn och bra relationer. För att orka med att leva hälsosamt i längden är det viktigt att vi fyller på våra depåer med kraft och energi. Ägna dig åt saker som GER kraft och energi regelbundet.

Kost enl. SNR (Svenska näringsrekommendationer)

  • Protein 10-15% av Energiintaget (E)
  • Fett högst 30% av E och max 10% hårt fett
  • Kolhydrater 55-60% av E och högst 10% från socker
  • Kostfiber 35 gram/dag
  • Vatten 0,3 dl/kg kroppsvikt och dygn
  • Sömn: 7-8 timmar per dygn

Vår personal är välutbildad inom hälsa och friskvård och flera av våra medarbetare är dipl. kostrådgivare med KBT inriktning och därför med god kompetens till hjälp med beteendeförändring och varaktigt resultat.
Helena och hennes personal hjälper dig att hitta vägar att leva hälsosmart!

Bli ditt bästa jag!

Kontakta oss

Telenummer / Mail / Kartor / Öppettider mm finns här


Share |


Vill du veta mer om Kost och Hälsa, kostsamtal mm ? Vi svarar inom 2 arbetsdagar.
Hej! Vi har för närvarande en driftstörning som påverkar formuläret nedan. Maila eller ring istället. helena@livs-viktigt.se eller 0702-41 91 59