Kosttillskott

KÖP KOSTTILLSKOTT VIA VÅR WEBSHOP Vitamera ON-LINE

 

Via vår webshop ovan som vi har i samarbete med Holistics så finner du hela deras sortiment.

Läs nedan om produkternas funktionalitet.

Behöver vi kosttillskott?
Det är inte helt rätt att bara svara rakt av på den frågan.
Till att börja med kan vi säga att i den bästa av världar så skulle vi få i oss allt vi behövde för att må bra via kosten. Så ser nu då tyvärr verkligheten inte ut.
Våra livsmedel är inte lika näringsrika som förr. Det beror på en mängd olika anledningar som vi inte går vidare in på här.

Viktigt att tillägga!
Utan kostomläggning och ändrade levnadsvanor kan man inte räkna med någon bestående förbättring av hälsan. Kosttillskott skall endast se som ett komplement till kosten och inte som ersättning för goda matvanor.
Kosttillskott skall ej heller överdoseras! Samråd alltid med läkare vid användandet av receptskrivna läkemedel.

Kroppen är till stor del självläkande om den bara får all den näring den behöver, den filosofin delar många idag. Grunden för hälsan är hur vi lever.

Vem behöver vitaminstillskott?
Du kan behöva vitamintillskott om du sällan äter färska, solmogna grönsaker, frukter och bär. Vid stress eller hård träning ökar behovet av många vitaminer. Om du stressar försämras dessutom upptaget av näring ur maten med upp till 25%, även om du äter nyttigt.

Vem behöver mineraltillskott?
Mineraler är livsviktiga för att kroppen ska fungera och må bra. De behövs endast i små mängder för att täcka kroppens behov. Mineralerna är naturliga grundämnen som finns överallt i naturen och i maten som vi äter. Mineralerna är viktiga då de bland annat bygger upp skelettet, ingår i en mängd av kroppens viktiga funktioner såsom vätskereglering och cellernas ämnesomsättning.

För dig som tränar hårt, äter ensidigt eller slarvar med maten är risken stor att du inte får tillräckligt med mineraler för att täcka behovet. Om du har mineralbrist så kan det visa sig såsom trötthet, blodbrist, nedsatt ämnesomsättning, kramper och vätskeansamling.

Antioxidanter
Kroppen utsätts dagligen för angrepp av fria radikaler, alltså gifter som vill bryta ner kroppen och cellerna. Den största källan till fria radikaler är den luft vi andas. Behovet av antioxidanter ökar vid p-pilleranvändning, rökning, solning och hård träning.
Antioxidanter skyddar mot åldrande och sjukdom. Vid brist på antioxidanter åldras man i förtid, huden blir rynkigare och synen försämras. När man blir äldre avtar den egna produktionen av antioxidanter.
Tänk på om du delar ett äpple, efter en stund är ytan brun, men det kan undvikas om du droppar på lite citronsaft, då håller sig ytan vit. CITRONSAFT är en c-vitamin som är en antioxidant.

Livsnödvändiga fetter
De senaste åren har det skrivits mycket om fetter. Men det är skillnad på fett och fett. Vissa är skadliga som till exempelvis transfetter, medan andra är livsnödvändiga. Dit hör omega 3 och 6. De är essentiella och måste TILLFÖRAS i kosten eftersom kroppen inte kan tillverka dem.

Omega 3 finns naturligt i små mängder i olika frön och nötter, gröna bladgrönsaker, kött och fisk.


Linfröolja
innehåller de fleromättade fettsyrorna omega 3, omega-6 och omega-9.
Linfröolja är ett vegetabiliskt alternativ till de som inte äter fisk.

Fiskolja
Omega 3 har i många studier kunnat påvisa positiva resultat på inlärningen och koncentrationsförmågan hos barn.

Mage/tarm
Probiotika återställer tarmens bakterieflora
Tarmfloran är kroppens största "organ", med stor inverkan på immunsystemet. Miljön i tarmen kan förbättras med probiotika, "goda" bakterier, som också har effekter på immunförsvaret.
Cirka 70% av immunförsvaret sitter i tarmen. Använd ALLTID probiotika efter penicillinbehandling eftersom då ALLA bakterier slagits ut, onda som goda.

Detox
Storstäda kroppen och gör dig av med avfall och slaggprodukter för att må bättre och få ett bättre näringsupptag. Stärker även ditt immunförsvar.

Detox är särskilt lämplig vid viktnedgång eftersom gifter och slagg som finns i fettreserverna frigörs.


Kontakta oss

Telenummer / Mail / Kartor / Öppettider mm finns här


Share |


Vill du veta mer om Kost och Hälsa, kostsamtal mm ? Vi svarar inom 2 arbetsdagar.
Hej! Vi har för närvarande en driftstörning som påverkar formuläret nedan. Maila eller ring istället. helena@livs-viktigt.se eller 0702-41 91 59