Viktminskning och mental träning

Vill du gå ner i vikt? Du vet allt om VAD du skall äta men ändå fungerar det inte. Varför? Du har inte tankarna med dig!

Viktminskning, mental träning och beteendeförändring är nyckelord för vår kursverksamhet.

Vet du vad du skall äta men ändå har du problem med vikten? Förmodligen är du en expert på allt vad kalorier och points innebär. Men vad hjälper det? Teori och praktik är två helt olika saker.
Övervikt handlar ofta om känslor, vi äter för belöning, för att vi är ledsna, för att vi har tråkigt, för att vi är stressar...listan kan göras lång. Därför lägger vi kraft och energi på att lära dig att förstå ditt beteende och förändra det till det bättre. Allt för mental och fysisk hälsa.

Är du intresserad av att lägga om din livsstil och finna en metod som gör att du håller din nya vikt efter din viktminskning? Vill du träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter?
Om ja, så kanske våra kurser är något för dig? Vi lär ut hur du lägger om dina vanor för ett varaktigt resultat och du lär dig att använda de resurser och verktyg som finns runt omkring dig.
Allt detta genom mental träning, dvs ett annat sätt att agera och tänka. Självklart är även själva viktminskningen i sig viktig och står i fokus för träffarna. Hur mycket du går ner är mycket upp till dig själv, du bestämmer takten. Kursen inleds med en personlig analys av din nuvarande situation. Efter dina önskemål lägger vi upp ditt program.

Vi erbjuder en grundkurs samt en fortsättningskurs för de som vill gå vidare med sin personliga utveckling.

Gemensamt för alla kurser
Max 12 deltagare per kurs och gruppen är homogen, dvs det är alltid samma deltagare som träffas under de fem kurstillfällena. Vi har alltså ingen drop-in verksamhet när det gäller vår kursverksamhet. Detta skapar en trygghet och stabilitet i grupperna.

Kursmaterial och kursupplägg är helt vårt eget och du finner det endast hos oss!
Kursledare är den kunniga och mycket erfarna Helena Berggren.

Vi träffas på vår mottagning, belägen mitt i centrala Göteborg, nära centralen och med bra allmänna kommunikationer samt med bra parkeringsmöjligheter.

När du bokat en kurs får du inom någon dag en mailbekräftelse för din platsreservation. För att bekräfta din plats betalar du en anmälningsavgift på 500:-.
Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du väljer att avstå din plats.

Kursmål grundkurs: att gå ner 7-10 kilo på 5 veckor. Att lära sig grunderna i mental träning samt att ändra invant beteende.
Plats: Vår mottagning eller enligt överenskommelse.
Tid: Se "Nästa kursstart" (första/sista kurstillfället något förlängt)
Period: Se "Nästa kursstart"
Pris: 2.895:- inkl. 2 veckors Cambridgemat (42måltider), kursavgift samt kursmaterial.

Pris uppföljning grundkurs: 3 veckor 990:-
Cirka tre månader efter avslutad fem-veckorskurs grundkurs erbjuds du tre uppföljninsträffar med "din grupp".

GRUNDKURS

Steg 1 -Viktminskning med mental träning
Pris: 2.895:- inkl. 42 st. cambridgemåltider.

Vill du få bort dina kilo och låta dom vara borta? Vill du få en mental styrka och ett nytt tänk? Vill du dela dina upplevelser med andra och utbyta erfarenhet? Om ja, boka upp dig för 5 veckor av minskande vikt och ökande välmående. Här får du lära dig lite mer än att räkna points och att det är onyttigt att äta för mycket fett och socker. Vi fokuserar på det som verkligen gör skillnad. Inställning och tänk!
Kursen är perfekt för dig om du känner att du behöver hjälp och stöd regelbundet för att komma tillrätta med vikten och att sedan hålla den. Kursen ger många "aha-upplevelser" och en bra grund att stå på när det gäller att hålla sin nya vikt.

Önskar du medverka går det bra att anmäla sig nu. Antalet platser är begränsat.

För er som inte tidigare medverkat i våra kurser är upplägget kortfattat enligt följande: Vi pratar mycket om målsättning och mycket om motivation. Mental träning med enklare övningar, näringslära, att hitta sitt ätbeteende, hur man undviker att falla för suget, hur man håller uppe motivationen och inte ger upp, motion. Samt massor av praktiska och konkreta råd och tips. Du har bestämt dig för att du gått från måste till att vilja - och vi lär dig hur!

Dessutom ges tillfälle att väga sig på plats varje vecka. (inget tvång)

Vi använder oss av Cambridge produkter under kursen (valfri takt). 42 st. valfria måltider cambridgemat ingår i kursavgiften. Du erbjuda också att deltaga i en uppföljningskurs efter tre månader med samma kursdeltagare.
Tänk vilken styrka att utbyta erfarenheter av andra i samma situaion som du själv.

Erfarenhetsmässigt har deltagarna på tidigare kurser haft ett mycket fint resultat, det är kanske så att att det är lättare att vara uthållig om man har kontinuerlig backup och kanske även så...lite kontroll.

OBS! Begränsat antal platser, max 12 deltagare per kurs.
Har du bestämt dig eller känner du dig tveksam. Kanske vill du veta mer? Kontakta oss så skall vi försöka svara på dina frågor.
Och tänk på att när vi vill lära oss ett nytt språk eller lära oss spela ett nytt instrument så sitter vi (oftast) inte själva på vår kammare och försöker själva, vi går en kurs. Investera en dryg timme i veckan på dig själv - har du bestämt dig för att du vill lämna en dålig vana och övervikten bakom dig - så anmäl dig nu - vi tror inte du kommer att bli besviken.

Jag vill anmäla mig! Skicka oss ett mail som du märker "kursanmälan"

Företagare? Vi erbjuder också företagskurser och friskvårdsutbildning. Även enskilda coachingsamtal för dig och dina medarbetare. Personlig utveckling, stresshantering, karriärutveckling, hälsoplanering och visst rehabarbete.
Kontakta oss för mer information.


FORTSÄTTNINGSKURS

Steg 2 - "På kurs mot ett lättare liv"
Pris: 1.950:- för 5 veckors kurs.

En kurs i personlig utveckling. De som gått gått grundkursen hos oss har företräde till platserna till kursen. Vi rekommenderar kurs 1 för att få grundkunskaperna i mental träning.

I denna steg 2 får du arbeta med dina personliga mål och du får arbeta aktivt mellan kurstillfällena.
Kursen kräver engagemang och har inslag av hemuppgift varje vecka. En kurs för dig att komma vidare, utvecka dig själv och stärka ditt självförtroende och framför allt din självkänsla.

Du bygger vidare på dina kunskaper i mental träning. Inslag av KBT (kognitiv beteendeterapi) och NLP (neuro lingvistisk programmering)

Här får du arbeta konkret med det som du tidigare lärt dig teoretiskt. En riktig hjälp till självhjälp när det gäller ditt tänkande och agerande. Allt hänger ihop, tanke - känsla - handling.

Så här tyckte några deltagare:

Elisabeth Gustafsson, Kungsbacka
"En toppenkurs som har överträffat alla mina förväntningar. Verkligen kraftfulla verktyg. Massor av inspiration. Helena är klok, ödmjuk, rak, ärlig, kunnig och inspirerande. Proffsig! GÅ KURSEN!  Betyg 5."

Frida Hesslegård, Göteborg
"Du måste vara redo att gå vidare och jobba med dig själv. Du finner många insikter och sanningar i dig själv som gör dig kapabel till förändring. Betyg 5"

Ingela Gisslén, Göteborg
"Jag gillar verkligen alla konkreta tips. Så bra att du utgick från våra behov.
Betyg 4"

Inger Jansson, Göteborg
Kursen ger fördjupad kunskap om det egna beteendet. Man lär sig hantera bl.a stress och sitt förhållande till sig själv och andra. Betyg 5"


ÅTERTRÄFFS/TEMAKVÄLLAR 2 timmar
Efter önskemål kommer vi att erbjuda temakvällar med max 12 deltagare som en mötesplats främst för tidigare kursdeltagare.

Pris 295:- per tillfälle.

Tanken är att vi möts och har en öppen diskussion och utbyte av erfarenheter.
1,5 timme per tillfälle.

Kontakta oss

Telenummer / Mail / Kartor / Öppettider mm finns här


Share |


Vi har kurser för dig! Kontakta oss, vi återkommer inom 2 arbetsdagar.
Hej! Vi har för närvarande en driftstörning som påverkar formuläret nedan. Maila eller ring istället. helena@livs-viktigt.se eller 0702-41 91 59